Kezelésekről bővebben

Láb elváltozásai,lúdtalp kezelési javallatok

A megfelelő cipő használatával, tornával megelőzhető a boltozat süllyedése .

Az egyszerű tornagyakorlatok elvégzésével nem csak a talp izmai fognak erősödni, hanem a testtartásért felelős izomcsoportok is.

A gyakorlatsort nem csak gyermekeknek ajánlom, hanem a Szülőket is szeretném arra ösztönözni, hogy végezzék együtt csemetéikkel ! A közös mozgás nem csak a kicsiknek lesz élmény, de példát is mutathatunk vele a gyakorlatok helyes elvégzéséhez, illetve az egészséges életmódra nevelést is kezdhetjük a rendszeres, közös mozgással!

Gyakorlatok,javaslatok:

  • Kényelmes ,széles orrú,jól szellőző  cipő viselése (2,5 cm-es sarokmagasság)
  • ha szükséges talpvizsgálat (lúdtalpbetét)
  • lábtorna rendszeres alkalmazása
  • homokon,füvön kavicson (kis-nagy )járás (télen dobozba öntve )
  • A sarok, az Achillesz-ín vagy a talpak fájdalma jelentkezhet álló munkát végzőknél, súlygyarapodás várandóság következtében, intenzíven sportolók körében. Ilyen esetekben (azaz ha a fájdalmat nem valamilyen betegség vagy kizárólag orvosilag kezelhető eltérés okozza) 15-20 perces lábfürdővel csökkenthetők a panaszok(árnikás,szódabikarbónás v. eukaliptuszos)
  • lábak tehermentesítése felpolcolással
  • talpmasszázs(gerinc ,vese,vérkeringés pontjai)
  • Torna rendszeres alkalmazása (boka körzés,integetés, lábujj bekarmolás,szalvéta tépegetés lábbal,tárgyak felemelése lábújjakkal stb..)

A lábon lévő elváltozások figyelmeztetések:

Bőrkeményedés, tyúkszem
A kevésbé súlyos esetben a tyúkszem különféle, gyógyszertárakban,bioboltokban  kapható készítményekkel (tapasz, ecsetelő, krém),gyógynövényekkel ( Pl: vérehulló fecskefű nedve) is sikeresen kezelhető, ám ha komoly elváltozásról van szó, mindenképpen keressen fel egy bőrgyógyászt.

Bütyök, kalapácsujj
A haránt boltozat süllyedése miatt létrejött elváltozások a deformitás mértékétől függően lúdtalpbetéttel, speciális  cipő viselésével,mozgásterápiával,súlyos esetekben műtéti beavatkozással állíthatóak helyre.

 A láb is teherviselő ízület ,mely hatással van a többi nagy ízület állapotára,mozgására is (Pl. nagyon gyakran a boltozat süllyedése miatt jön létre deréktáji fájdalom)
Jelentkezzen be egyéni tornaprogram megbeszéléséhez állapotfelmérésre !

Telefonszámom:

Berkiné Fehér Éva

Te: 06202285560