Kezelésekről bővebben

Dorn terápia és Brauss masszázs

 

 

DORN TERÁPIÁVAL gyorsan és hatékonyan kezelhetők a test asszimetriáját okozó ízületi blokkok (gerinc melletti akut fájdalmak,izomfeszülések,törzs és az egyéb testtájak panaszai).
A kezelés időtartama alatt e speciális technika segítségével minden ízületet korrigálunk,mely következtében az izmok ellazúlnak a meridiánok tehermentesítődnek.A  szervek vérellátásának fokozódásával az öngyógyító folyamatok aktiválásával a szervezetben jelentős fizikális és pszichés javulás érhető el.

 

 

Dorn terápia azt vallja, hogy a gerincpanaszok 80%-ért az alsó végtagok közti hosszúságbeli különbség okolható.

A hagyományos terápiákkal ellentétben a terapeuta mindig az egész testet vizsgálja és kezeli, megkeresve a probléma kialakulásának valódi okát, amely sok esetben távol esik a panasz jelentkezésének helyétől. A kezelés lentről fölfelé történik, mert az emberi test egyensúlyának alapja az alsó végtagok egyenlő hosszúsága és a medence szimmetriája. A terápia,ezért az alsó végtagok vizsgálatával, az esetleges végtaghossz különbségek, majd a medence helyzetének korrigálásával kezdődik, és csak ezután kerül sor a gerinc a felső végtagok és az állkapocs kezelésére.

A vizsgálat és a manuális korrekció közben figyelem a beteg visszajelzéseit,fájdalmát,reakcióit és az izmok,csontok,lágyrészek állapotát.Ezek határozzák meg a terápia későbbi irányvonalát. A manuális korrekciókkal egyidőben a beteg aktív mozgásgyakorlatokat (Pl .állva láb hátra lendítése..)végez,melyek együttes alkalmazása segít a csontos és lágyrász blokkok oldásában,korrigálásában.

A terápia írányvonalát a beteg visszajelzései alapján állítom fel(a fájdalom és a feszülések).

A korrekcióval egyidőben a beteg aktív gyakorlatokat végez a blokk helyétől függően különböző testhelyzetben .

A betegek már az első alkalom után elégedetten távoznak, hiszen tüneteik megszűnnek, nagymértékben csökkennek.
A vizsgálat és kezelés fekve+ állva+ülve+a paciens aktív közreműködésével történik.

A gyógyulás és szintentartás érdekében fontos a terápiák között és után a betanított,önkorrekciós gyakorlatok rendszeres,napi ismétlése.

Kezdetben érdemes heti 2-3 alkalommal megismételni a terápiát.

A Schroth terápiát kombinálni szoktam-e terápiával(az izmok lazábbak,ízületek korrigált helyzetben vannak ,s így pontosabb és könnyebb a Schroth gyakorlatok kivitelezése)

A mozgásbeszükülés miatt kialakult izomfeszüléseket,kötőszöveti blokkok oldására gyakran alkalmazok+ FDM terápiát.

 

Terápiás területek:

 • gerincfájdalmak és panaszok esetén
 • lumbágó
 • Scheuermann betegség
 • reumatikus megbetegedések
 • nem akut gerincsérv
 • gerincferdülés (+Schroth terápia)
 • ízület artrózis
 • teniszkönyök
 • spondylosis, spondilarthrosis

Előnyös a prevencióban ,mert enyhe panaszok esetén a korrekciókkal megelőzhetők a következményes panaszok.

Egy-egy fogás fájdalommal járhat, de a javulás érdekében a betegek el szokták viselni e problémát(minél többször kezelünk annál kevesebb a helyi panasz is)..

 

A vizsgálat és kezelés fekve+ állva+ülve+a paciens aktív közreműködésével történik.

A vizsgálat és a manuális korrekció közben figyelem a beteg visszajelzéseit,fájdalmát,reakcióit és az izmok,csontok,lágyrészek állapotát.Ezek határozzák meg a terápia későbbi irányvonalát.  A manuális korrekciókkal egyidőben a beteg aktív mozgásgyakorlatokat (Pl .állva láb hátra lendítése..)végez,melyek együttes alkalmazása segít a csontos és lágyrász blokkok  oldásában,korrigálásában.

 

Kezelés kontraindikációi:

 • baleset után közvetlenül
 • immobilitás esetén: nem tud a páciens önállóan ülni, állni, felkelni az ágyból,kezelőágyról
 • porckorong kitüremkedés és discus hernia esetén nem kezelünk azon a szegmenten
 • tumoros megbetegedés esetén metasztázissal
 • akut gyulladás és láz
 • vérhígítót,fájdalomcsillapítót szedőknél
 • súlyos osteoporosis
 • közvetlenül műtét után
 • akut migrén
 • várandóság 7. hónaptól nem lehet kezelni a kismamát
 • bénulás

 

A kezelés 60 percig tart,melyet jól kiegészíthetünk a BREUSS MASSZÁZZSAL(porckorongmasszázzsal).

Orbáncfűolajos masszázzsal a porckorongok tehermentesítését, folyadékkal való feltöltését, regenerációját segítjük.

 

A következményes panaszok csökkentése(fejfájás..) és a kiválasztás serkentése érdekében a kezelést követően 2-3 l folyadékot (vizet, gyógyteát )kell fogyasztani és kerülni kell az egyoldalú terhelést illetve a nagyon intenzív tréninget(2-3 napig).

Ez egy lágy,gyengéd masszázstechnika,mely mindenkinél elvégezhető aki hason tud feküdni min.40 percig.

A Dorn terápiát és Breissz masszázst speciális tanfolyamon résztvett terapeuta végezheti.

Terápiás idő (vizsgálat +masszázs ) 60 perc

Szeretné kipróbálni e technikákat akkor keressen az alábbi elérhetőségemen:

 

Berkiné Fehér Éva

Dipl.fizioterapeuta

Dorn,Schroth,Magneto és Brauss masszázsterapeuta

Tel:06202285560

email:

b.feher.eva@gmail.com

 

Vélemények a Dorn gerincterápiáról(+ FDM fasciaterápiáról):

,,Hála Istennek és hála Évikének!

Így tudom kezdeni a beszámolómat a történtekről.Fogorvosként,a munkámmal járó rossz testtartás miatt évek óta vannak komoly,MR vizsgálattal igazolt gerinc problémáim. Harminckét évvel ezelőtt már operálni akartak,akkor egy ,,csontkovács” orvos hozott ki a bajból.                  Néhányszor Évikénél is jártam,gyógytornával jól karbantartott,el is hagytam a rendszeres gerinctornát.

Pár hete nagyon komoly fájdalomra ébredtem a gyógyszer nem segített járni alig tudtam.Kivánszorogtam Évikéhez aki masszázzsal,akupresszúrával a becsípődött idegeket,becsípődött izmok manuálterápiás kezelésével szinte csodákat művelt-megszünt minden fájdalmam-mintha kicseréltek volna.Késöbb egy földdel teli virágos ládát megemelve-kiújjultak a fájdalmaim.Évike tudatos,gondoskezeléseivel abszulút panaszmentes lettem és vagyok azóta is.Szomorú,hogy az orvosok többnyire műtéti megoldást javasolnak.Tudjuk,hogy műtét kapcsán sokszor megbomlik a gerinc stabilitása,ami miatt újabb műtétre kerülhet sor.Ezekkel az ismert,új de jól bevált kezelésekkel szinte csodákat lehet tenni. Hálát adok,hogy újra munkaképes vagyok-minden fájdalomtól mentes. Kívánom,hogy a sok gerinc problémával küzdő ember megtalálja ezt az utat,ezt a gyógyító lehetőséget a KOMPLEX GERINCTERÁPIÁT             Pilisborosjenő,2018.06.06. ,Dr Janka Éva )

2 thoughts on “Dorn terápia és Brauss masszázs

 1. Spring season cleansing is not merely trite to take out dirt and dust. Yet our company need to administer an review of winter clothing. From excessive things to remove, you need to have to clean and also figure out the storage. Discard the waste and also provide yourself yet another guarantee not to conserve needless scrap. Well-maintained the wall surfaces and also ceilings, wash the windows, allow the spring season into your home, repel the inactivity.

  Cleaning up in New York City – is actually the stipulation of concentrated services for spring season cleaning of properties and also adjacent locations, as well as keeping tidiness. The mixture of premium work and affordable prices is actually a characteristic feature that distinguishes our cleansing firm in the NJ cleaning company market.
  Our slogan: ” The greatest premium – low prices!” and you can be certain of that! In our firm, extremely affordable prices for all forms of cleaning company.
  Our company guarantee you the arrangement of expert cleaning company at a high amount. Specialists masterfully understand the methods of cleansing with the use of modern-day state-of-the-art equipment and also focused chemicals. Along with all this, the rates for our solutions are actually considerably less than the major cleansing business.

  Buying such a service as ” Spring season Cleaning” in our company, you receive the possibility of top notch cleaning of the nearby territory of the house. Our company give washing where others may not deal. Our company are going to come to you even when you go to the different apocalypse and also carry out the cleaning at the highest degree. Merely give us a call.

  Good housekeeping mag Union Square – spring cleaning

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.