Kezelésekről bővebben

Dorn terápia és Brauss masszázs

 

 

DORN TERÁPIÁVAL gyorsan és hatékonyan kezelhetők a test asszimetriáját okozó ízületi blokkok (gerinc melletti akut fájdalmak,izomfeszülések,törzs és az egyéb testtájak panaszai).
A kezelés időtartama alatt e speciális technika segítségével minden ízületet korrigálunk,mely következtében az izmok ellazúlnak a meridiánok tehermentesítődnek.A  szervek vérellátásának fokozódásával az öngyógyító folyamatok aktiválásával a szervezetben jelentős fizikális és pszichés javulás érhető el.

 

 

Dorn terápia azt vallja, hogy a gerincpanaszok 80%-ért az alsó végtagok közti hosszúságbeli különbség okolható.

A hagyományos terápiákkal ellentétben a terapeuta mindig az egész testet vizsgálja és kezeli, megkeresve a probléma kialakulásának valódi okát, amely sok esetben távol esik a panasz jelentkezésének helyétől. A kezelés lentről fölfelé történik, mert az emberi test egyensúlyának alapja az alsó végtagok egyenlő hosszúsága és a medence szimmetriája. A terápia,ezért az alsó végtagok vizsgálatával, az esetleges végtaghossz különbségek, majd a medence helyzetének korrigálásával kezdődik, és csak ezután kerül sor a gerinc a felső végtagok és az állkapocs kezelésére.

A vizsgálat és a manuális korrekció közben figyelem a beteg visszajelzéseit,fájdalmát,reakcióit és az izmok,csontok,lágyrészek állapotát.Ezek határozzák meg a terápia későbbi irányvonalát. A manuális korrekciókkal egyidőben a beteg aktív mozgásgyakorlatokat (Pl .állva láb hátra lendítése..)végez,melyek együttes alkalmazása segít a csontos és lágyrász blokkok oldásában,korrigálásában.

A terápia írányvonalát a beteg visszajelzései alapján állítom fel(a fájdalom és a feszülések).

A korrekcióval egyidőben a beteg aktív gyakorlatokat végez a blokk helyétől függően különböző testhelyzetben .

A betegek már az első alkalom után elégedetten távoznak, hiszen tüneteik megszűnnek, nagymértékben csökkennek.
A vizsgálat és kezelés fekve+ állva+ülve+a paciens aktív közreműködésével történik.

A gyógyulás és szintentartás érdekében fontos a terápiák között és után a betanított,önkorrekciós gyakorlatok rendszeres,napi ismétlése.

Kezdetben érdemes heti 2-3 alkalommal megismételni a terápiát.

A Schroth terápiát kombinálni szoktam-e terápiával(az izmok lazábbak,ízületek korrigált helyzetben vannak ,s így pontosabb és könnyebb a Schroth gyakorlatok kivitelezése)

A mozgásbeszükülés miatt kialakult izomfeszüléseket,kötőszöveti blokkok oldására gyakran alkalmazok+ FDM terápiát.

 

Terápiás területek:

 • gerincfájdalmak és panaszok esetén
 • lumbágó
 • Scheuermann betegség
 • reumatikus megbetegedések
 • nem akut gerincsérv
 • gerincferdülés (+Schroth terápia)
 • ízület artrózis
 • teniszkönyök
 • spondylosis, spondilarthrosis

Előnyös a prevencióban ,mert enyhe panaszok esetén a korrekciókkal megelőzhetők a következményes panaszok.

Egy-egy fogás fájdalommal járhat, de a javulás érdekében a betegek el szokták viselni e problémát(minél többször kezelünk annál kevesebb a helyi panasz is)..

 

A vizsgálat és kezelés fekve+ állva+ülve+a paciens aktív közreműködésével történik.

A vizsgálat és a manuális korrekció közben figyelem a beteg visszajelzéseit,fájdalmát,reakcióit és az izmok,csontok,lágyrészek állapotát.Ezek határozzák meg a terápia későbbi irányvonalát.  A manuális korrekciókkal egyidőben a beteg aktív mozgásgyakorlatokat (Pl .állva láb hátra lendítése..)végez,melyek együttes alkalmazása segít a csontos és lágyrász blokkok  oldásában,korrigálásában.

 

Kezelés kontraindikációi:

 • baleset után közvetlenül
 • immobilitás esetén: nem tud a páciens önállóan ülni, állni, felkelni az ágyból,kezelőágyról
 • porckorong kitüremkedés és discus hernia esetén nem kezelünk azon a szegmenten
 • tumoros megbetegedés esetén metasztázissal
 • akut gyulladás és láz
 • vérhígítót,fájdalomcsillapítót szedőknél
 • súlyos osteoporosis
 • közvetlenül műtét után
 • akut migrén
 • várandóság 7. hónaptól nem lehet kezelni a kismamát
 • bénulás

 

A kezelés 60 percig tart,melyet jól kiegészíthetünk a BREUSS MASSZÁZZSAL(porckorongmasszázzsal).

Orbáncfűolajos masszázzsal a porckorongok tehermentesítését, folyadékkal való feltöltését, regenerációját segítjük.

 

A következményes panaszok csökkentése(fejfájás..) és a kiválasztás serkentése érdekében a kezelést követően 2-3 l folyadékot (vizet, gyógyteát )kell fogyasztani és kerülni kell az egyoldalú terhelést illetve a nagyon intenzív tréninget(2-3 napig).

Ez egy lágy,gyengéd masszázstechnika,mely mindenkinél elvégezhető aki hason tud feküdni min.40 percig.

A Dorn terápiát és Breissz masszázst speciális tanfolyamon résztvett terapeuta végezheti.

Terápiás idő (vizsgálat +masszázs ) 60 perc

Szeretné kipróbálni e technikákat akkor keressen az alábbi elérhetőségemen:

 

Berkiné Fehér Éva

Dipl.fizioterapeuta

Dorn,Schroth,Magneto és Brauss masszázsterapeuta

Tel:06202285560

email:

b.feher.eva@gmail.com

 

Vélemények a Dorn gerincterápiáról(+ FDM fasciaterápiáról):

,,Hála Istennek és hála Évikének!

Így tudom kezdeni a beszámolómat a történtekről.Fogorvosként,a munkámmal járó rossz testtartás miatt évek óta vannak komoly,MR vizsgálattal igazolt gerinc problémáim. Harminckét évvel ezelőtt már operálni akartak,akkor egy ,,csontkovács” orvos hozott ki a bajból.                  Néhányszor Évikénél is jártam,gyógytornával jól karbantartott,el is hagytam a rendszeres gerinctornát.

Pár hete nagyon komoly fájdalomra ébredtem a gyógyszer nem segített járni alig tudtam.Kivánszorogtam Évikéhez aki masszázzsal,akupresszúrával a becsípődött idegeket,becsípődött izmok manuálterápiás kezelésével szinte csodákat művelt-megszünt minden fájdalmam-mintha kicseréltek volna.Késöbb egy földdel teli virágos ládát megemelve-kiújjultak a fájdalmaim.Évike tudatos,gondoskezeléseivel abszulút panaszmentes lettem és vagyok azóta is.Szomorú,hogy az orvosok többnyire műtéti megoldást javasolnak.Tudjuk,hogy műtét kapcsán sokszor megbomlik a gerinc stabilitása,ami miatt újabb műtétre kerülhet sor.Ezekkel az ismert,új de jól bevált kezelésekkel szinte csodákat lehet tenni. Hálát adok,hogy újra munkaképes vagyok-minden fájdalomtól mentes. Kívánom,hogy a sok gerinc problémával küzdő ember megtalálja ezt az utat,ezt a gyógyító lehetőséget a KOMPLEX GERINCTERÁPIÁT             Pilisborosjenő,2018.06.06. ,Dr Janka Éva )