Kezelésekről bővebben

Fejet,nyakat, vállat érintő fájdalmak legtöbbje sikeresen kezelhető a gyógytorna, manualterápia különböző eszközeivel.

   A kezelés során elsődleges cél a fájdalom helyének pontos lokalizálása , az okok feltárása , megszüntetése majd ezt követően a megfelelő technikák kiválasztásával a szöveti funkciók helyreállítása.

​A nyak területén az izmok gyengülése- feszülése, izomcsomók jelenléte és a nyakcsigolyák vagy a porckorongok különféle elváltozásai váltanak ki a leggyakrabban fájdalmat és egyéb panaszokat . 

Kezelésük történhet célzott izomerősítéssel, stabilizálással, a feszes izmok nyújtásával, az izomcsomók oldásával, manuális terápiákkal.

Az arc,fej területén leggyakrabban az állkapocs ízület blokkjai okoznak fájdalmat, melynek kezelése  ajánlott, ha az állkapocs kattog, recseg ,vagy fájdalmas  és blokkolt a száj nyitása és erős a harapás .

Mostanság a fülzúgás is igen gyakori panasz,melynek elsődleges oka  izom ,állkapocs , vérnyomás és pajzsmirigy probléma illetve e tünet is a sressz okozta elváltozások közé tartozik.

Az előzőekben említett eltérések gyakoriak sérülés vagy fogászati beavatkozások után is.

A neurológiás fájdalmak kezelésére több technikát is alkalmazok/ cranio,trigger,fasciaterapia, oszteopátiás kezelések/,melyeknél az okok megszüntetése mellett  a  stressz és fájdalom blokkok oldása is  cél.

A gyakori, régóta fennálló vissza- visszatérő fejfájástól szenvedőknek is megoldást hozhatnak e kezelési módszerek,mert gyakran a fejen, koponyán lévő csontok, ízületek diszfunkciója okozza az izmokcsomókat, kötőszövet letapadásokat és kompenzációs fájdalmakat . Ezek a problémák hatékonyan kezelhetők még a cranio FDM eszközeivel .

Az okok feltárásásakor érdemes az emésztőrendszer és a hormonális rendszer állapotát  is feltérképezni,mert ezen területek energetizálásával is jelentős javulást érhetünk el.

A rendelőmbe érkezőket én a  célzott komplex terápia során-az öngyógyító folyamatok aktiválása  érdekében-visceralis  és kiegészítő kezelésekkel ,mozgásos gyakorlatokkal segítem /pl. ayurvédikus szerekkel, mágnes és köpöly technikákkal, visceralis és kötőszövetes kezelésekkel,fdm terápiával/.

A fájdalmak okainak feltárása, hatékonysága érdekében érdemes naplót vezetni és a fájdalom jelentkezéskor azonnal kezelni / így pontosabban meghatározható a fájdalom helye és oka/. 

A gyors eredmény érdekében fontos hogy a beteg /ha lehet /fájdalomcsillapító nélkül érkezzen a kezelésre. 

Állapotfelmérés és kezelés igénye esetén keressen az alábbi elérhetőségeimen:

Berkiné Fehér Éva

gyógytornász gerincterapeuta

Manualterapeuta és jóga oktató

Doterra és Energy tanácsadó

Tel 06202285560

www.napforgo-gyogy-torna.hu

b.feher.eva@gmail.com