Kezelésekről bővebben

Gátizomtorna jelentősége

Az intimtorna segíthet a záróizmok és medencefenék izmok, belső szervek fiziológiás helyzetének megtartásában de gyógyír lehet egészségügyi problémákra és azok megelőzésére is. Az életkor előrehaladtával a testtartás megváltozásával vagy a testsúlynövekedésből adódó statikai változások hatására korrekciók nélkül  problémákkal találhatjuk szembe magunkat. Nőknél a méh, petevezeték, petefészek és a záróizmok betegségeinek megelőzésére érdemes elsajátítani a tornát.

Férfiaknak is ajánlott, hiszen nekik is fontos lehet a korral járó betegségek megelőzésében , leküzdésében.

A torna rendszeres alkalmazásával normalizálva a vérkeringést más távoli testtájra  is hatva  segíthetjük a szervekhez kapcsolódó női energetikai rendszer egyéb területeinek funkcióit is./mell, pajzsmirigy, petefészek../  

A gátizmok edzése mellett a csípőtáji területek korrekciójával a középpont beállításával ,a testtartás normalizálásával a mindennapokban magabiztosabbak és fittebbek lehetünk.

Azoknak is nagy segítség lehet akik gyermeket szeretnének, mivel sok gyakorlat fokozza a termékenységet, segíti az ovulációt, és felkészíti az izmokat a szülésre és terhességre is. Akik vizelettartási, ürítési problémákkal küzdenek javíthatnak az állapotukon és így jelentős életminőségi változást érhetnek el az életükben. A célirányos tornának számos jótékony hatása van s mindamellett színesítheti a nemi életet is.

A torna gyógyír lehet szervi problémáknál/méh, petefészek/,szülés előtti utáni erősítésként, ülőmunkából adódó deréktáji problémák, hormonális ,termékenységi ,klimaxos problémák esetén is.

 Ezen izmok erősítését érdemes már tini kortól elkezdeni/mint ahogy keleti kultúrákban teszik/ ,hiszen a pubertás kor hormonális változásainak következtében kialakuló ph változások miatt gyakori felfázásos és egyéb panaszok megelőzését és az önbizalom megerősítését ,női rendszer megismerését is segítik a gyakorlások.

Az intimtorna számos edzésforma része lehet illetve kiegészíthető egyéb energetikai gyakorlatokkal. Én igyekszem nemcsak önálló terápiaként alkalmazni, hanem a komplex terápiás, jógás ,gerincjógás találkozások alkalmával ennek a területnek a fontosságát is kiemelni és ápolni ,hiszen a méhhez tartozó szervek nagyon fontos részei a testünknek nemcsak a szülés, szexualitás, hanem a női lélek ,női létünk energetikai folyamatainak normál funkciója szempontjából is  ,ezért nagyon fontos e területek egészségének megtartása. Az erősítéshez segítséget nyerhetünk ajurvédikus készítmények és gyógynövények alkalmazásával is/energy termékek közül pl. a gynex,renol/.

Az intimtornához komplex segédleteket biztosítok/izomvizsgálat ,kegel gyakorlatok betanítása , szsz.eszközök beszerzésének segítése -kegel golyók, izomerősödést mérő eszközök, táplálékkiegészítők,életmód segédletek , egyéb gyakorlatok,fontosságok /.

Állapotfelmérés, kezelés  igénye esetén keressen bizalommal az alábbi elérhetőségeimen:

Berkiné Fehér Éva

gyógytornász-gerincterapeuta

Manuálterapeuta és női, kismama jóga oktató

Energy és DoTerra tanácsadó

www.napforgo-gyogy-torna.hu

Tel:06202285560