Kezelésekről bővebben

Gerincstabilizációs tréning

Az emberi testben két réteget képeznek a vázizmok.  A mélyizmok  az ízületek és a gerinc stabilizálásáért, a finom belső mozgások kivitelezéséért és a mozgások harmonizálásáért felelnek. Ezek az izmok biztosítják a test számára a belső stabilitást, ezáltal lehetővé teszik, hogy képesek legyünk hatékonyan működtetni testtartásunkat, mozdulatainkat a  mindennapi és sportmozgásoknak  megfelelve, mégpedig a szervezet számára legkedvezőbb módon. A felületes izomrendszer  elsősorban az erősebb terhelések során aktiválódik és kapcsolódik be a test stabilizálásába és mozgatásába. 

Gerincstabilizációs tréning rendszeres gyakorlásával biztosíthatjuk mindkét izomcsoport megfelelő állapotát.

Gerincstabilizációs tréning nemcsak a hátizmok erősítésére irányul, hanem a has-, a váll-, a medence-, és a csípőizmokat is edzi. A csípőtől egészen a vállakig megdolgoztatja a tartóizmokat, növeli a hajlékonyságot, nyújtja a rövidülésre hajlamos izmokat, segíti a stabilitást  és az egyensúly növelést. Az erősítő gyakorlatok mellett ,nyújtó, lazító, mobilizációs , meridiánokat felszabadító gyakorlatokat is alkalmazunk ,majd az egyéni, helyszíni ,online órák eszköz lehetőségeitől függően a fasciahálózat kilazítását is elvégezzük /labdával, SMR hengerrel, kézzel/.

Nemre, korra való tekintet nélkül bárkinek ajánlom, terápiás és egészségmegőrző céllal is,hiszen megoldást  jelenthet a helytelen mozgásból,ülésből,egyenletlen terhelésből adódó gerinc és ízületi fájdalmakra és  segíthet a műtétek utáni állapotok rehabilitációjában is.