Kezelésekről bővebben

Schroth terápia II.

 

                                                                         Schroth terápia II.

 

 

Szeretnék megosztani Önökkel egy-két gondolatot konkrét adatot egy friss terápiás eredményről.
Két hónappal ezelőtt érkezett hozzám egy 12 éves lányzó az édesanyjával.
Novemberben a gyógytestnevelő küldte őket kontroll ortopédiai vizsgálatra ,ahol Rtg vizsgálatot követően az orvos korzett viselését javasolta.
A szülők tanácstalanok voltak és és újabb gyerekorvosi vizsgálatra kértek időpontot,melyre egy másik intézményben,melyre 2,5 hónap várakozási idő után kerül majd sor.
Ilyen előzményekkel érkeztek hozzám tanácsadásra,kezelésre.
Én azt javasoltam,hogy kezdjünk bele egy intenzív terápiába(heti 3×60 perc rendelőmben,3-4x 45 perc az otthonában).

A terápiás program megismertetése után fokozatosan kezdtük el erősíteni a törzs izomzatát természetesen a 3D Schroth terápia szempontjainak figyelembevételével.
A terápiás találkozások 45 perc Schroth terápiából (3D erősítés-speciális légzés -nyújtás +otthoni feladatok átbeszélése) +15 perc manuálterápiából(masszázs,manuális technikák,nyújtás-lazítás)állnak (+6-7 hetente Dorn-,Triggerpont-,manuális  kibővitett 1,5 órás kezeléssel lazítom a gerinc melletti területelet).
A folyamatos ismétlő korrekciós testhelyzetekben végzett gyakorlatokkal felülírva a hibás beidegződéseket,aktiválva és lazítva a megfelelő izomcsoportokat közeledünk a törzs és az egész szervezet harmonikus működésének,mozgásának elsajátításához.

A korábbi és a jelenlegi (7 hét) vizsgálatokat összehasonlítva:

  •  Függőleges helyzetben szemrevételezve a gerincet a korábbi csípő rotáció (medence dőlésszög és csavarodás)szépen korrigálódott(lumbális gerincszakasz erősödött) és a méréses vizsgálatokkal a thoracolumbalis(háti+ derék) szakaszon 6-7 fokos( bordapúp-bordavölgy kisebb lett) javulást tapasztaltam.
    Természetesen a mozgásterápiás és életmód változtatásra vonatkozó tanácsokat a továbbiakban is be kell tartani.
  • A kitartó munka eredményeképpen a gyermeknek a fizikai erőnlét mellett változott a kitartása,önfegyelme (összpontosítás,koncentrálás),teherbírása,önbizalma(test és énképe) is.

Természetesen a gyógyulás szempontjából nagyon fontos az időtényező (minél korábbi felismerés,kezelés és folyamatosság betartás) és a család-gyermek,terápiás team (gyerekorvos,gyógytestnevelő,ortopédus ,fizioterapeuta, szükség esetén más terapeuta)együttműködése.

 

Tanácsadásra ,terápiákra az alábbi elérhetőségeimen tud bejelentkezni:

 

Berkiné Fehér Éva

Dipl.fizioterapeuta

Tel:06202285560

email:

b.feher.eva@gmail.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.