Kezelésekről bővebben

Gerincjóga,kismamajóga szervezetre gyakorolt hatása

A gerincjóga ellazít,jó közérzetet biztosít,garantálja számunkra a szellemi és fizikai élénkséget,mindemellett feszessé és rugalmassá teszi a testünket.

Növeli a szív,tüdő és a keringési rendszer erejét és rugalmasságát,segíti hatékonyabb működését és fokozza a szervezet ellenállóképességét a betegségekkel szemben.
A ,,tökéletes testtartás” nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának,de a megfelelő légzés elsajátításának is alapfeltétele.
A légzésnek fontos szerepe van ebben a mozgásformában,hiszen közvetlenül hat a keringésre a hormonrendszerre,emésztésre és az energiatestre.
A gerinctorna-gerincjóga harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot.
Fokozatos erősítésekkel,anatómiai szempontból felépített speciális gyakorlatok kivitelezésével erősítjük a fizikai testet.
Az elsődleges cél az egészség elérése, fenntartása.
Szükség esetén orvosi kontroll mellett célirányos gyógyító eljárásokkal kiegészített terápia részeként alkalmazva támogatja,erősíti ,kiegészíti a kezelést.

Élettani hatásai:

  • vitalizál
  • javítja az általános közérzetet
  • növeli a teherbírást(fizikai,lelki szinten)
  • oldja a stresszt
  • javítja a testtartást
  • optimizálja a légzést
  • erősíti,nyújtja az izomzatot
  • javítja a keringést
  • fejleszti a koordinációt,koncentrációt,testtartást

A kismamajóga segít felkészülni a szülésre. A gyakorlatok kellemesen átmozgatják, nyújtják a testrészeket. A csípőt is ellazítják, ami a szülés során elengedhetetlen fontosságú. 

 

Az órák során végzett gyakorlatok fokozzák a vérkeringést, kiegyensúlyozzák a vérnyomást s mindkettőjük szervezetében növelik az oxigenizációt.

 

A kismamajóga segítségével enyhülnek vagy akár teljesen el is múlhatnak a panaszok: például a hát- és derékfájás, nehézlégzés, vizesedés, ízületi fájdalmak, görcsök megszűnnek s így a babavárás is inkább örömteli élménnyé válik.

 

A mélyrelaxáció és a többi lazító technika jótékonyan hat a lélekre, feloldja a félelmeket, érzelmi blokkokat. A várandós nők könnyebben áthaladnak a testi-lelki változásokon, amit a várandóság és anyaságra felkészülés szakaszaiban élnek meg.

Mikortól?
Kismamajógára betöltött 13. héttől kezdve lehet járni, ha nem veszélyeztetett terhességről van szó és az orvos is megengedi.
A gyakorlást egészen a 40. hétig lehet folytatni.
Az órákra az alábbi elérhetőségeimen lehet jelentkezni.
Időpontok 2021 januártól lehet csatlakozni/egyéni 6000 ft /alk.csoport létszámtól függ 2000-3000 ft/:
csütörtök: 17:00-18:00
baba-mama csoport csütörtök 11:00 vagy a csoport igénye szerint kicsit előbb.
igény esetén egyéni időpont /online,személyes formában/
 
 
Berkiné Fehér Éva
gyógytornász-gerincterapeuta
manuálterapeuta
kismama jóga ,pilates és női jóga oktató
Tel:06202285560
b.feher.eva@gmail.com
 
 

Felnőtt kondicionáló gerinctorna (jóga elemekkel)